Till senaste kommentaren

Hur gör jag en export från BL Bokslut till BL Skatt?

Bokslutet är klart och undrar hur överför jag detta till BL Skatt?
Litet AB K2 år 2015

Kommentarer

 • Hej Anna

  Det går bra att föra över räkenskaperna från BL bokslut till BL Skatt via en funktion som du hittar under arkiv-knappen (Den blå ringen med ett vitt B uppe i vänstra hörnet).
  Välj där funktionen Import/Export - och Export till BL Skatt. Du kommer då till en gudie som hjälper till med överföringen till BL Skatt. Är det första gången man gör en deklaration för företaget i BL Skatt så völjer man att starta en ny deklaration med överföring av räkenskapsdata.
  Har man gjort deklarationen i BL Skatt föregående år så väljer man att starta en befintlig deklaration med ny överföring av räkenskapsdata. Då får man upp ett val kom man vill öppna från innevarande år i BL Skatt (om man redan gjort en överföring som man vill ersätta) eller öppna från föregående år i BL Skatt.

  Gå därefter på Nästa och dår får man frågan om man ska importera till R2 enligt årsredovisningen eller enligt SRU-koder. Är årsredovisningen klar är bra att välja importera enligt årsredovisningen så kommer beloppen in på rätt plats så som de är enligt årsredovisningen.

  Belopp till 2S skattemässiga justeringar kan man i denna årsversion endast välja enligt SRU-koder. Därefter trycker du på slutför.

  Nu har BL Skatt öppnats upp med de överförda beloppen och du kan färdigställa deklarationen.

  Lena Sörell Support
 • Det är fel belopp. Kan jag ta bort företaget i Skatte programmet och börja om?

 • Ja, du kan ta bort det. Då bör du göra överföringen från Bokslutsprogrammet till en ny fil, du skapar alltså en ny skattefil.
  Tänk på att du kan andra manuellt också i skatteprogrammet genom att skriva på raderna.

  Tomas Pensaar Support
 • När jag överför till BL skatt så går det inte att klicka i rutorna för övrigt bilaga 2514 och 2510 och då kommer inte löneskatten med till deklarationen. Se bif bild.

  Mats Gunnarsson
 • Hej Mats

  Vi har förberett för den funktionen men i dagsläget så finns den inte inlagd i programmet. Du får lägga in dessa värden manuellt.

  God jul!
  Frida Eriksson Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha ett supportavtal. Ange kunduppgifter